11 Листопада, 2013 Новини компанії

Закон України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків"

Відповідно до даного закону з 01 січня 2014 року особа, при переході або обранні спрощеної системи оподаткування вже не буде отримувати свідоцтво єдиного податку, а лише буде вноситись до реєстру платників податку.
Так, відповідно, центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику, веде реєстр платників єдиного податку, в якому міститься інформація про осіб, зареєстрованих платниками єдиного податку.
 
Такий орган протягом п’яти робочих днів від дати надходження заяви щодо обрання або переходу на спрощену систему оподаткування зареєструвати таку особу платником єдиного податку.
 
За бажанням зареєстрований платник єдиного податку може отримати витяг з реєстру платників єдиного податку, у строк, що не перевищує 5 робочих днів з дня надходження запиту.

Також буде діяти реєстр суб’єктів господарювання які беруться на облік як платники податків і зборів, а також їх реєстрація як платників податку на додану вартість (у тому числі як суб’єктів спеціального режиму оподаткування).