05 Вересня, 2013 Новини компанії

Нові ліцензійні умови провадження туроператорської діяльності

Міністерство інфраструктури України зареєструвало в Міністерстві юстиції наказ № 465 від 10 липня 2013 року «Про затвердження Ліцензійних умов провадження туроператорської діяльності». Наказ набере чинності з дня його опублікування.

Даним наказом визначені організаційні вимоги, загальні вимоги до службового приміщення (офісу) для провадження туроператорської діяльності, кваліфікаційні вимоги до керівника туроператора та його персоналу, вимоги до фінансового забезпечення відповідальності туроператорів, вимоги до укладання договорів на туристичне обслуговування та агентських договорів тощо.

Так, туроператор під час організації виїзного туризму повинен оформити та видати туристу безпосередньо або через турагента наступні документи:

  • договір з туристом на туристичне обслуговування або ваучер, якщо договір укладається шляхом видачі ваучера;
  • договір на обов’язкове (медичне та від нещасного випадку) страхування (крім випадку самостійного укладення такого договору туристом);
  • проїзні документи (квитки, в тому числі електронні квитки), якщо перевезення входить до складу послуг, передбачених договором на туристичне обслуговування.

Якщо Вам необхідна допомога при отриманні туроператорської ліцензії, звертайтесь до спеціалістів Юридичної фірми «Блісс»!