31 Серпня, 2016 Новини компанії

Про набрання чинності постанови Національного банку від 23.08.2016 №375

З 01 вересня 2016 р. набирає чинності постанова Національного банку від 23.08.2016 №375, якою розширено можливості для реструктуризації валютного боргу українських компаній для подальшого збільшення їх статутного капіталу.

Внесено зміни до ряду нормативно-правових актів, зокрема:

1. Скорочено строки повернення клієнтом-резидентом, який не є банком, кредиту або позики в інвалюті на користь нерезидента у випадку, коли здійснюється реструктуризація заборгованості, під час якої вимоги за основною сумою кредиту або позики зараховуються як додатковий внесок нерезидента до статутного капіталу резидента.

2. Удосконалено контроль за залишками на рахунках клієнтів-резидентів (крім фізосіб) при купівлі іноземної валюти.

3. Підвищено відповідальність уповноважених банків за перевірку та аналіз документів (інформації) під час реєстрації та обслуговування кредитних договорів та договорів позики, які передбачають виконання зобов`язань в іноземній валюті перед нерезидентами, зокрема шляхом виявлення індикаторів ризикової фіноперації.

4. Розширено перелік підстав для відмови в реєстрації та анулювання реєстрації кредитного договору та договору позики з боку Національного банку.