28 Листопада, 2016 Новини компанії

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект №3153, який передбачає продовження мораторію на проведення перевірок бізнесу до 31 грудня 2017 року

Мораторій не поширюватиметься на проведення планових заходів Державною ветеринарною і фітосанітарною службою України в частині перевірки безпеки і якості харчових продуктів.

Згідно з документом, до 31 грудня 2017-го позапланові заходи здійснюються контрольними органами тільки за узгодженням з Державною регуляторною службою, на підставі заяви підприємства про проведення перевірки за власним бажанням, за рішенням суду або у разі

Позапланова перевірка також може бути проведена на підставі звернення фізичної особи про порушення суб'єктом господарювання його законних прав. Таке звернення має бути розглянуте і погоджене з Державною регуляторною службою.

Згідно із законом, винятками для регулювання закону можуть бути тільки наступні органи: НКРЕКУ, Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку, ДФС, Державна фінансова інспекція і її територіальні органи, Державна служба експортного контролю України, Державна інспекція ядерного регулювання України і її територіальні органи, Державна авіаслужба, НБУ.