19 Квітня, 2016 Корисні статті

Мінфін уточнив порядок реєстрації платників ПДВ

Якщо реєстраційна заява подана до контролюючого органу в електронній формі, відмова в реєстрації або пропозицію надати нову заяву про реєстрацію подається також в електронній формі.

Наказом від 18 березня 2016 року №373 Мінфін вніс зміни до Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість.

Нагадаємо, якщо в заяві про реєстрацію не зазначено обов'язкових реквізитів, надані недостовірні або неповні дані, така заява не підписана заявником або відповідальною особою заявника, відомості про заявника не включені до ЄДР, то контролюючий орган звертається до особи з письмовою пропозицією надати нову заяву про реєстрацію.

Згідно зі змінами, нову заяву може бути подано до контролюючого органу з бажаною датою реєстрації, яка була вказана в попередньому неприйнятий заяві. Це можливо, якщо особою, яка реєструється платником ПДВ, ліквідовані недоліки, які були виявлені під час подачі попередньої заяви. Нова заява має бути подана не пізніше, ніж за 3 робочих дні до початку податкового періоду, з якого особа вважатиметься платником ПДВ та матимуть право на податковий кредит і виписку податкових накладних.

Якщо реєстраційна заява подана до контролюючого органу в електронній формі, відмова в реєстрації або пропозицію надати нову заяву про реєстрацію подається контролюючим органом в електронній формі та направляється на адресу електронної пошти, з якого надійшла така заява. Той же процес передбачений і при подачі заяви про анулювання реєстрації платника ПДВ.

 

Джерело: http://jurliga.ligazakon.ua/news/2016/4/19/144312.htm