10 Лютого, 2016 Корисні статті

Зміни в сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань

З 1 січня 2016 року набрала чинності нова редакція Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань".

Основні зміни до Закону :

Відносини, що виникають у сфері державної реєстрації юридичних осіб, їхньої символіки (у випадках передбачених законом), громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, та фізичних осіб - підприємців, відтепер регулюються єдиним Законом про реєстрацію.

Децентралізовано повноваження з державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Запровадження порталу електронних сервісів та персонального кабінету юридичної особи, громадського формування та фізичної особи - підприємця.

Створення Єдиного державного реєстру для юридичних осіб, громадських формувань та фізичних осіб - підприємців, а також розширення переліку відомостей, які відображатимуться у цьому реєстрі.

Запровадження інституту зупинення розгляду документів, поданих для державної реєстрації.

Збільшено розмір адміністративного збору за вчинення реєстраційних дій та запроваджено диференційовану систему ставок.

Передбачено можливість адміністративного оскарження реєстраційних дій, відмови в державній реєстрації, бездіяльності державного реєстратора.

Якщо у Вас виникла необхідність в реєстрації Вашого бізнесу або внесення змін у реєстраційні документи, звертайтеся до професіоналів. Юристи юридичної фірми "БЛІСС" допоможуть Вам, заощаджуючи Ваш час і нерви.