18 Липня, 2017 Корисні статті

Хто стежить за Вами

Інтернет-ресурси стежать за кожним кроком користувача. Щоб б ви не дивилися, система «мотає на вус», аналізує переваги та показує релевантну рекламу. З одного боку, такий сервіс допомагає, але з іншого - чи хочете бути у всіх «на увазі»?

Відриваємося від стеження

Сучасна людина не уявляє життя без гаджетів. Комп'ютери, смартфони, планшети міцно засіли в свідомості і не відпускають. Навіть на відпочинку щось шукаємо, читаємо, пізнаємо. Нові знання - це добре, але система стежить за кожним кроком.

Повністю відключити збір даних неможливо, але реально скоротити кількість показів рекламних оголошень.
Отже, для того щоб позбутися нав'язливої інформації, вимкніть персоналізовану рекламу.
 
Знайте, Facebook запам'ятовує ваші кліки на рекламні банери і після показує рекламу по перевагах. Наприклад, тиждень тому кликнули на фітнес-тур, а сьогодні бачите запрошення до участі, або підписалися на сторінку про юридичні послуги і через пару днів соцмережа видає рекламу про реєстрацію ТМ.

Щоб відключити рекламу в Facebook, слід зайти в розділ «Реклама на Facebook» і заборонити покази (вибрати «ні» і «ніхто»).
Twitter, також як і Facebook, стежить за вашими вподобаннями і, якщо не хочете бачити рекламу, вимкніть її. Для цього треба зайти «Налаштування та безпека», після в «Політика конфіденційності». Всі настройки спрямованої на вас реклами відключаються в «Персоналізація і дані».
З Google справа куди складніше. Повністю заборонити відстеження дій користувача практично неможливо, але для зведення до мінімуму збору інформації про вподобання рекомендується встановити розширення Ghostery або Disconnect. Тільки після активації розширень можуть бути проблеми з переглядом сайтів і роликів на Youtube.

На закінчення

Що б ви не встановлювали, все одно на 100% не захиститеся від Google. Хіба що, перестанете користуватися Інтернет, але це з розряду фантастики.
Юристи «Юридичної фірми «Блісс» не рятують від Google, Facebook і Twitter, але оберігають ваш бізнес.
Захист авторського права, реєстрація торгової марки, оформлення ліцензій, дозволів і висновків державних організацій дозволяє працювати чесно і уникнути проблем з бізнесом.
 
Не жартуйте з законом - зверніться за професійною допомогою.