25 Квітня, 2016 Досягнення

Для ЮФ «Блісс» 2015 рік став знаковим, відбулися суттєвві зміни, спрямовані на розвиток та розширення компанії: зміни у персональному складі команди; переїзд у новий офіс; розширення кола клієнтів, у тому числі, з інших регіонів України; перемоги у великих судових справах.

 

1. Корпоративне право.

Протягом 2015 року ми докорінно обновили внутрішню документацію групи компаній з організаційно-управлінських та кадрових питань.

Нашим юристам вдалося вирішити проблемну ситуацію з переміщенням сільськогосподарського товариства, в якому на сьогодні в живих залишилося менше половини учасників, з зони проведення АТО на територію, підконтрольну українській владі, з відповідним перерозподілом часток.

 

2. Медіа та індустрія розваг.

ЮФ «Блісс» здійснює юридичний супровід поточної діяльності відомого в регіоні рекламного агентства. Нам доводилося неодноразово врегульовувати конфлікти з Адміністративно-технічним управлінням Дніпропетровської міської ради.

У 2015 році у зв'язку з проведенням в Україні виборів нами також надавалися роз'яснення та консультації з приводу особливостей політичної реклами, проводилися переговори із замовниками рекламного агентства з узгодження форми та змісту такої реклами в аспекті її відповідності нормам законодавства України.

 

3. Інтелектуальна власність.

Ми надаємо повний супровід процесу державної реєстрації і, при цьому, не лише готуємо стандартні документи, а й забезпечуємо надійну правову підтримку в проблемних ситуаціях (попередня відмова в реєстрації, отримання заперечень на заявки тощо).

У 2015 році Юридична фірма «Блісс» успішно залагодила низку спорів з приводу авторських прав, захистила права клієнтів після виявлення незаконного використання їхніх творів образотворчого мистецтва та фірмових найменувань.

За минулий рік ми вдвічі збільшили кількість клієнтів, які звертаються за реєстрацією торгових марок, у порівнянні з попереднім роком. Ми почали реєструвати також промислові зразки, корисні моделі та винаходи, об'єкти авторського права.

Восени було проведено угоду між юридичними особами з передачі авторських прав на технічні умови, а також на торговельну марку з підписанням відповідних ліцензійних договорів.

 

4. Трудове право.

У 2015 році значну частку роботи Юридичної фірми «Блісс» складали трудові спори (понад 30 справ), в яких ми виступали на боці роботодавця, який з огляду на фінансування з державного бюджету опинився у важкому фінансовому становищі та не мав змоги вчасно виплатити робітникам заробітну плату. Внаслідок відсутності юридичної підтримки компанії на перших етапах судового розгляду, колишні робітники вдалися до зловживання своїми правами та надавали суду неправдиву інформацію.

Вступивши в ці справи, юристи ЮФ «Блісс» змогли частково відновити справедливість та зменшити безпідставно завищені розміри сум, що стягувалися з клієнта, утім, розгляд багатьох справ ще триває.

 

5. Судова практика.

Судові справи у 2015 році булиосновним напрямком дільності Юридичної фірми «Блісс». Наші юристи успішно прежставляли інтереси клієнтів в судах всіх інстанцій та спеціалізацій.

Серед вагомих для нашої фірми досягнень варто відзначити успішне стягнення штрафних санкцій за невиплату заборгованості за договорами підряду зі Служби автомобільних доріг Дніпропетровської області в розмірі 29 млн. грн., а також стягнення заборгованості з Відділу освіти, сім'ї, молоді та спорту Магдалинівської райадміністрації в розмірі близько 715 тис. грн.

Однією з найцікавіших господарсько-правових справ, що пройшла через всі три судові інстанції, тривала близько півтора року та нарешті завершилася у 2015 році нашою перемогою, стало стягнення заборгованості в розмірі близько 900 тис. грн. з ТОВ «ПП «Агро-Союз» на користь нашого клієнта. В межах цієї справи відповідачем оскаржувалися майже всі ухвали суду, був поданий зустрічний позов, а також всіма іншими способами затягувалося провадження, проте, нам вдалося відстояти інтереси клієнта.

Зовсім нещодавно спеціалісти ЮФ «Блісс» провели непрості, утім, успішні переговори в процесі судового розгляду з контрагентом нашого клієнта, що призвели до укладення мирової угоди про виплату заборгованості.

Нашу компанію також не обійшла хвиля нових специфічних справ, пов'язаних з проведенням антитерористичної операції на сході України. Так, наші юристи захищають у Господарському суді Донецької області інтереси підприємства, яке знаходиться в зоні проведення АТО та у зв'язку з цим фактично не може провадити свою діяльність у нормальному режимі та, відповідно, виконувати свої договірні зобов'язання.

Окрім цього, за 2015 рік нам вдалося виграти декілька складних спорів з контролюючими органами, у тому числі, оскаржити кілька протиправних повідомлень-рішень податкової інспекції, наприклад, щодо фізичної особи-підприємця, яким передбачалося стягнення з нього близько 500 тис. грн., а також податкових вимог та рішень про опис майна, рішень фінансової інспекції про стягнення заборгованості, зокрема, на суму понад 5,3 млн. грн.

Окрім захисту інтересів юридичних осіб, ми також успішно відстояли права громадян у спорах з державними органами, іншими фізичними особами з питань сімейного, житлового права, а також з банками, наприклад, зменшили суму заборгованості за кредитним договором, яка підлягала стягненню, з 1,44 млн. грн. до 277,5 тис. грн.

 

6. Нерухомість та земельне право.

Юристи ЮФ «Блісс» забезпечують повний супровід процесу укладення договорів оренди земельних ділянок. при цьому, не секрет, що в процесі переходу права власності на нерухомість та оформлення договорів оренди з місцевими радами нерідко виникають спірні ситуації. Зважаючи на це, минулого року нам також доводилося брати участь у судових справах з приводу розірвання договору оренди, визнання права користування користування земельною ділянкою тощо.

 

7. Оподаткування (консалтинг, спори).

Податкове право – одна з основних галузей практики Юридичної фірми «Блісс», у якій ми маємо багаторічний різносторонній досвід. Наша фірма регулярно консультує своїх клієнтів з різних питань, що стосуються оподаткування, нововведень та змін у податковому праві, що виникають в процесі їх щоденної діяльності.

Ми неодноразово вигравали судові справи, пов'язані з оскарженням незаконних рішень органів податкової та фінансової інспекцій, домагалися перерахунку сум неправомірно нарахованих податкових зобов'язань та внесення контролюючим органом відповідних змін до картки платника податків.