05 Вересня, 2014 Новини компанії

Верховна Рада України дозволила переводити дачні будинки в житловий фонд

Народні депутати підтримали Закон №2336а «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо переведення садових і дачних будинків в житлові будинки та реєстрації в них місця проживання)».

Законопроект пропонує доповнити Житловий кодекс Української РСР статтею 8-1, згідно з якою громадяни відповідно до цього Кодексу та в порядку, визначеному Кабінетом міністрів України, мають право переводити дачні і садові будинки, які відповідають технічним і санітарним нормам, в житлові будинки.

Переведення дачних і садових будинків у житлові будинки проводиться за зверненнями громадян відповідними органами місцевого самоврядування.

Відповідні зміни внесено до Житлового та Цивільного кодексів, а також в Закон «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні».

Також, згідно із законопроектом, тимчасово, до проведення реформи з питань адміністративно-територіального устрою, до жителів, об'єднаних постійним проживанням у межах села, селища, міста, що є самостійними адміністративно-територіальними одиницями, також відносяться жителі, які проживають постійно за межами цих адміністративно-територіальних одиниць і житло яких віднесено до відповідного села, селища або міста.