12 Лютого, 2015 Новини компанії

Рада спростила процедуру узгодження проекту землеустрою

Реалізація прийнятого Закону унеможливить затягування процесу погодження проектів землеустрою.

Верховна Рада прийняла Закон про внесення змін до статті 186-1 Земельного кодексу щодо спрощення процедури узгодження проекту землеустрою (законопроект № 1025-1).

Законом передбачено, що у висновку про відмову в погодженні проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки уповноваженими органами має бути надано вичерпний перелік недоліків проекту землеустрою та розумний строк для усунення таких недоліків (за письмовими проханням розробника проекту може бути продовжений).

Відмовлено в погодженні проекту землеустрою може бути лише у випадку, якщо не усунені недоліки, зазначені в попередньому ув'язненні. Не можна відмовити в погодженні проекту землеустрою з інших причин або вказати інші недоліки.

Повторний відмова не позбавляє права розробника проекту землеустрою усунути недоліки проекту і представити його на погодження.

Реалізація прийнятого Закону дозволить спростити процедуру реалізації прав громадян на безоплатну передачу їм земельних ділянок із земель державної або комунальної власності; унеможливить затягування процесу погодження проектів землеустрою.

Джерело: ligazakon.ua