27 Травня, 2015 Новини компанії

ДФСУ надала роз'яснення з приводу проведення камеральних перевірок

Зважаючи на велику кількість запитів від платників податків та територіальних органів Державної фіскальної служби України, у травні директор Департаменту оподаткування юридичних осіб підписав інформаційний лист "Щодо проведення камеральних перевірок декларацій з податку на прибуток підприємств у 2015 - 2016 роках".

 У ньому йдеться, зокрема, про застосування положень Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи" від 28.12.2014 року.

 Так, п. 3 розділу II Прикінцевих положень цього Закону встановлено обмеження права контролюючих органів на проведення у 2015-2016 роках перевірок підприємств, установ та організацій з обсягом доходу до 20 млн. грн. за попередній календарний рік. Як зазначено у Листі ДФСУ, це обмеження стосується і проведення камеральних перевірок декларацій з податку на прибуток підприємств.

При цьому, зазначене обмеження не поширюється на підприємців, які ввозять на митну територію України та/або виробляють, реалізують підакцизні товари.

Та слід зауважити, що обмеження носить тимчасовий характер і не вносить власне змін у чинее законодавство, у тому числі, в Податковий кодекс. Такі положення лише встановлюють особливий правовий режим для певних правовідносин на конкретний період часу.