04 Лютого, 2020 Новини компанії

Подовження дії свідоцтва на торгову марку

В українському та міжнародному законодавстві термін дії торгової марки становить десять років від дати подання заявки.

У той же час, власник торгової марки може продовжити термін дії Свідоцтва кожні 10 років з обов'язковою оплатою державних зборів.

За для інтересу, порівняємо суми збору в Україні і в країнах Євросоюзу.

В Україні розмір державного збору за продовження терміну дії свідоцтва на торгову марку в одному класі становить 12000 грн, або близько 445 євро, додатково за кожен наступний клас - 1200 грн, або бл. 45 євро.

При цьому, у країнах Євросоюзу, наприклад:

  • в Німеччині, збір за продовження свідоцтва на ТМ до трьох класів становить 750 євро, а за кожний наступний клас - 260 євро (з докладною інформацією можна ознайомитися на офіційному сайті німецького відомства з патентів і товарних знаків www.dpma.de),
  • у Франції - 250 євро, за кожен наступний клас - 42 євро (з докладною інформацією можна ознайомитися на офіційному сайті національного інституту промислової власності Франції www.inpi.fr),
  • в Іспанії - 170 євро, за кожен наступний клас - 114 євро (з докладною інформацією можна ознайомитися на офіційному сайті патентного відомства Іспанії www.oepm.es).

Варто зазначити, що до підвищення цін з 01.07.2019, в Україні зареєструвати ТМ і продовжити дію свідоцтва на ТМ можна було в 4 рази дешевше, тобто мито за продовження становила близько 115 євро - менше ніж в порівнюваних державах Євросоюзу.