02 Квітня, 2014 Новини компанії

З 1 квітня здійснено повний перехід до процентних ставок плати за користування надрами та змінено підхід до класифікації корисних копалин у розрізі ставок

Антикризові зміни: плата за надра і землю, податок на нерухомість згідно із Законом від 27.03.2014 р. № 1166-VII з 1 квітня здійснено повний перехід до процентних ставок плати за користування надрами та змінено підхід до класифікації корисних копалин у розрізі ставок.

Розширено коло платників, які здійснюють господарську діяльність з видобутку підземних вод на підставі дозволів на спеціальне водокористування.

До числа платників належать також землевласники та землекористувачі (громадяни України, іноземці та особи без громадянства), які видобувають прісні підземні води із застосуванням електричних пристроїв в обсязі понад 13 кубічних метрів на людину на місяць у межах наданих їм земельних ділянок, розмір яких перевищує безкоштовні норми.

Розмір орендної плати за державні та комунальні землі, не залежно від категорії земель не може бути менше 3% від нормативної грошової оцінки. База оподаткування податком на нерухомість визначається виходячи із загальної площі об'єкта житлової нерухомості, замість житлової.