15 Лютого, 2021 Новини компанії

Авторське право на похідні твори

Відповідно до Закону України «Про авторське право і суміжні права» правовій охороні підлягають похідні твори.

Похідний твір представляє собою твір, що є творчою переробкою іншого існуючого твору без завдавання шкоди його охороні, тобто це може бути анотація, адаптація, аранжування, обробка фольклору тощо чи його творчим перекладом на іншу мову.

Однак, слід зазначити, що до похідних творів не належать аудіовізуальні твори, одержані шляхом дублювання, озвучення, субтитрування українською чи іншими мовами інших аудіовізуальних творів.

Особливість похідних творів полягає у тому, що вони створюються на підставі переробки або іншого використання інших творів, та при цьому є самостійними об’єктами авторського права.

Таким чином, набуття прав на похідний твір, як самостійний новий об’єкт авторського права, не звільняє його автора від обов’язку зазначити дані про автора оригінального твору, якщо таке зазначення є можливим та проти цього не заперечує сам автор.

При створенні похідного твору важливо дотримуватись прав авторів оригінальних творів. Найбільшими порушеннями таких прав є плагіат, тобто привласнення авторства на твір, який використовується під час створення похідного твору.

Для отримання більш детальної інформації та реєстрації похідних творів радимо звертатись до спеціалістів Юридичної фірми «БЛІСС».

Телефон: +38 (056) 735-05-93

Телефон: +38 (096) 430-30-37; +38 (095) 685-05-83

E-mail: assistant@bliss.com.ua

Зв'язатися по Skype: legal-bliss