10 Серпня, 2015 Новини компанії

Кабінет Міністрів України видав постанову № 413 «Про порядок повідомлення Державній фіскальній службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу»

Кабінет Міністрів України видав постанову № 413 «Про порядок повідомлення Державній фіскальній службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу», якою нарешті було встановлено форму такого повідомлення.

Як відомо, з 1 січня 2015 року в Кодексі законів про працю України було визначено дві умови для допуску нового працівника до роботи: укладення з ним трудового договору з оформленням наказом чи розпорядженням власника, а також повідомлення про це Державної фіскальної служби України.

Утім, у всіх роботодавців одразу виникло питання щодо порядку здійснення такого повідомлення та форми документа, яким воно має оформлятися. З цього приводу ДФСУ лише надавала інформаційні роз’яснення, проте, жодним нормативно-правовим актом питання досі вирішене не було.

Відтепер, згідно постанови КабМіну, повідомлення про прийняття працівника на роботу подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою до територіальних органів ДФС за місцем обліку їх як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором.

Постановою також визначено способи подання такого повідомлення, а саме: засобами електронного зв’язку з використанням електронного цифрового підпису; на паперових носіях разом з копією в електронній формі; на паперових носіях, якщо трудові договори укладено не більше ніж із п’ятьма особами.

І найголовніше – в додатку до постанови міститься форма повідомлення, в якій роботодавцю необхідно заповнити таблицю, що не має викликати труднощів, адже вона схожа на таблицю 5 форми № Д4.