29 Жовтня, 2020 Новини компанії

Відмова від частини товарів або послуг за свідоцтвом на ТМ

Власник свідоцтва про реєстрацію торгової марки, отримавши його у встановленому порядку, має право відмовитись від частини товарів або послуг, заявлених у свідоцтві.

Порядок проведення такої відмови встановлений Положенням про Державний реєстр свідоцтв України на знаки для товарів і послуг, затверджений наказом Міністерства освіти і науки України № 10 від 10.01.2002.

Так, власник, який бажає відмовитись від частини товарів або послуг за свідоцтвом про ТМ подає до Державного підприємства "Український інститут інтелектуальної власності” (Укрпатент) заяву про повну або  часткову  відмову  від свідоцтва, яка повинна містити номер свідоцтва, номер заявки, дату подання заявки, ім'я  або  повне  найменування  й адресу власника (власників) свідоцтва, адресу для листування, перелік товарів і/або послуг, щодо яких здійснюється часткова відмова від свідоцтва, перелік товарів і/або  послуг,  що  залишається.

У заяві також повинно бути зазначено, що особа, яка використовує знак на підставі ліцензійного договору, попереджена про відмову від свідоцтва, а також зазначено  відомості про відсутність накладеного арешту на майно, до складу якого входять права, що засвідчуються свідоцтвом.

За подання такої заяви про відмову від частини зареєстрованих товарів і послуг до ДП «Укрпатент» сплачується збір у розмірі 1600 грн.