11 Липня, 2017 Новини компанії

Які сервіси запустило Міністерство екології та природних ресурсів України

Міністерство природних ресурсів і екології України оновило Інтернет-ресурс і впровадило кілька нових послуг. Сайт відомства привертає дизайном і зручним інтерфейсом.

Новий ресурс радує око своєю доступністю і функціональністю. Крім цього, в розділі «Бізнес» розміщена функція, що дозволяє вибрати необхідний для відображення матеріал.

Зробивши сортування за типом, напрямку і датою, побачите на екрані потрібну інформацію про оформлення видачі або анулювання ліцензій, дозволів і т.д.
Якщо ж розібратися з функціоналом сервісу буде складно, юристи Юридичної фірми «Блісс» проконсультують і допоможуть з оформленням дозвільної документації.

На сайті також додані:

  • перелік висновків на транскордонне перевезення відходів;
  • список повідомлень на транскордонне перевезення небезпечних відходів;
  • перелік дозволів на ввезення та застосування незареєстрованих пестицидів і агрохімікатів для державних випробувань та наукових досліджень;
  • перелік територій і об'єктів екологічної мережі;
  • розрахункові лісосіки;
  • норми відстрілу інших мисливських тварин, віднесених до державного мисливського фонду, у сезон полювання;
  • перелік дозволів на проведення робіт (крім будівельних на землях водного фонду);
  • перелік дозволів на імпорт та експорт видів дикої фауни і флори, сертифікатів на пересувні виставки, реекспорт та інтродукцію з моря зазначених зразків;
  • ліміти використання непромислових видів тварин;
  • ліміти і спеціальне використання природних ресурсів у межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду загальнодержавного значення.

Якщо підрахувати, у Мінприроди всього 37 реєстрів, переліків та кадастрів. На старому сайті ці дані мали незручні і неструктурований вигляд, що ускладнювало пошук користувачами інформації. Новий і вдосконалений ресурс швидше і зрозуміліше.

Українські міністерства стають більш відкритими населенню. Міністерство екології та природних ресурсів України публікує інформацію про доходи та витрати - джерела фінансування, економічних показниках і т.д.

Стара версія сайту Мінприроди поки продовжує свою роботу. Пропонуємо Вам ознайомитися з новим ресурсом за посиланням https://menr.gov.ua/

При виникненні будь-яких питань щодо оформлення ліцензій і дозволів, звертайтеся в Юридичну фірму «Блісс». З власного досвіду скажемо, що навіть переглянувши всю представлену інформацію на сайті, непосвяченому людині вкрай складно зрозуміти, як оформити той чи інший дозвільний документ .