16 Квітня, 2021 Новини компанії

Не сплатив збір ТМ -  час та гроші на вітер

Як відомо, для того, щоб Укрпатент почав проведення формальної експертизи необхідно сплатити збір за подання заявки на реєстрацію торговельної марки.

Строк сплати такого збору становить до двох місяців з дати подання заявки. Або зазначений збір можливо сплатити одразу з поданням заявки, долучивши до матеріалів оригінал квитанції про сплату збору.

Розмір збору за подання заявки на реєстрацію торговельної марки залежить від кількості обраних класів МКТП (діяльності, що буде провадитись під ТМ) та в кожному окремому випадку є різним.

У разі несплати такого збору у встановлені строки Укрпатент відкликає заявку та повертає її заявнику без подальшого розгляду.

Що це означає?

Після повернення та відкликання заявки заявник вже не має права використовувати власно створений бренд на законних підставах: здійснювати його рекламу у соціальних мережах, розповсюджувати зразки товарів, виготовляти продукцію або надавати послуги під заявленим позначенням.

Крім того, витрати на юридичну допомогу для підготовки та подання заявки на реєстрацію також не повертаються, а отже були сплачені марно.

Тому не гайте свій час та кошти - сплачуйте необхідні збори для реєстрації заявленої торогової марки вчасно.

Вартість реєстрації торговельної марки.